Uçaklarda Yiyecek ve İçeceklerin Tadları Neden Farklıdır?
- Ege Arda
- 13 Ara 2016
- 1 dakikada okunur

Uçaklarda ikram edilen yiyecek ve içeceklerin tadlarının farklı geldiğini elbet farketmişsinizdir. Bunun sebebi birden farklı sebebe bağlı.
İlk olarak sayabileceğimiz sebep Basınç farkıdır. Uçak yükseldikçe basınç ve nem oranı azalır. Hatta öyleki 30,000Ft (10,000 Metre) yüksekliğe ulaştığınızda kabindeki nem oranı %12 olur. Bu oran da çöldeki kuruluk oranı ile aynıdır. Bu sebepten dolayı uçuşlarda kabin ve kokpit ekibi yüksek miktarda su tüketir. Basınç ve nemin düşmesi ile tat alma duygunuzda azalır. Tat alma duyusunun büyük bir oranı koku alma duyusu ile sağlanır.
Koku alma duyusu ise burnunuzun içindeki sıvının buharlaşması sayesinde gerçekleşir fakat havanın kuru olduğu bir ortamda bu işlem malesef azalır. Bu yüzden havayolları uçaklarda ikram edilen yemeklerin çoğuna ekstra baharat ve tuz ilave eder. Hatta uçakta domates suyu içmek klişeside burdan gelmektedir. Domates suyunun içindeki yüksek miktarda sıvı oranı ile servis edilirken yanında verilen Tuz ile uçaklarda Domates suyu içmek diğer içeceklere nazaran daha mantıklıdır.

Comentários